تا به حال به حرکت توپ پینگ پونگ توجه کرده اید؟ زمانی که توپ به مانع برخورد میکند سریع برمیگردد! این حرکت را Bounce یا پرش میگویند. بررسی نرخ پرش یا bounce rate موضوع مقاله می باشد.
اما ارتباطش با سئو و سایت چیست؟! دقیقا همین حرکت هم در سایت شما اتفاق می افتد! زمانی که کاربری وارد سایت شما میشود و بدون بازدید از سایت شما خارج میشود.
این بیانگر عدم علاقه مندی کاربر به مطالعه بیشتر و رفتن به صفحات دیگر سایت شما است و به علت عدم جذابیت سایت شما کاربر از آن خارج میشود.این حرکت کاربران نمونه ای از Bounce است.
مانند حرکت توپ کاربر پس از ورود به سایت با یک مانع برخورد کرده سایت را ترک میکند. توجه داشته باشید که نرخ پرش برای سنجش میزان جذابیت سایت شما از نظر کاربر و تشویق شدن کاربر برای بازدید از دیگر صفحات سایت شماست.
ماه عسل گوگل (Google Honeymoon) چیست؟
اهمیت نرخ پرش(Bounce Rate)
برای موفقیت در هر کاری باید آمار دقیق از وضعیت آن کار را داشته باشید. برای داشتن یک سایت موفق نیز لازم است از وضعیت سایت خود اطلاعات و آمار دقیق داشته باشید.
درموفقیت یک سایت عوامل زیادی تاثیر دارند که آگاهی از وضعیت بازدیدکنندگان سایت یکی از این عوامل است.
این آمار و اطلاعات را با استفاده از سرویسهای آمارگیر رایگانی که وجود دارند، میتوانید به دست آورید. آمارگیر گوگل آنالیز یکی از سرویسهای آمارگیر و کاملترین سرویس موجود برای دریافت آمار سایت تان است.
با این سرویس شما میتوانید اطلاعات دقیق و مفیدی در رابطه با بازدیدکنندگان سایت خود تهیه کنید.
Bounce Rate یا همان نرخ پرش یکی از مهمترین اطلاعاتی است که این آمارگیرها در اختیار شما قرار میدهند و شما میتوانید از آن برای بهبود و افزایش بازدیدکنندگان سایت خود استفاده کنید.
دانستن نرخ پرش سایت چه کمکی به ما در سئو سایت می کند؟
به کمک نرخ پرش شما متوجه میشوید که آیا سایت شما به طراحی مجدد نیاز دارد یا خیر.
علت ترک کاربران و ماندن کاربران در صفحات سایت شما چیست؟ کدام کلمه کلیدی برای شما رتبه ای ندارد؟ و اطلاعات دیگر که میتوانید از آمار به دست آمده کسب کنید.
دانستن میزان Bounce Rate میتواند به شما در بهبود سایتتان کمک کند.اما توجه کنیدکه برای کاهش میزان Rate Bounce تغییرات زیادی را در سایت خود ایجاد نکنید!
برای ایجاد تغییرات در سایتتان باید به عوامل جذب کاربران سایت خود توجه کنید و باتوجه به آنها تصمیم به تغییرات لازم را بگیرید. در غیر این صورت بهبودی در نرخ پرش سایت خود مشاهده نمیکنید.
هنگام شروع کار توجه به این آمار میتواند تا حدی میزان جذابیت سایت شما و جذب کاربران را بهبود بخشد اما تبدیل این کاربران به کاربران همیشگی سایتتان که به طور مداوم از سایت شما دیدن کنند اهمیت ویژه ای دارد.
اگر اطلاعات سیستم های آمارگیر را به درستی بررسی و تجزیه تحلیل نکنید ممکن است در تصمیم گیری آینده سایت خود دچار سردرگمی و اشتباه شوید.
چگونه میزان Bounce Rate را باید تجزیه تحلیل کرد؟
باتوجه به محتوای سایت شما عوامل بررسی نرخ پرش یک سایت متفاوت است. میزان نرمال و قابل قبول نرخ پرش بین ۴۰ تا ۵۰% میباشد.
اگرمقدار بالای ۵۰% بود بدانید وضعیت سایت شما چندان مناسب نیست و باید در مورد سایت خود چاره ای باندیشید.
نرخ پرش بالا نشان می دهد که صفحات نامناسب و بی کیفیت برای بازدید کنندگان در سایت شما وجود دارد. اما اگر مقدار کمتر از ۴۰% درصد بود نشان میدهد وضعیت سایت شما مناسب است.
مدت زمانی که کاربران در سایت شما سپری میکنند و در آن باقی میمانند، یکی از عوامل موثر در نرخ پرش است.
اگر کاربران مدت زمان طولانی در صفحات سایت شما سپری کنند، نشان دهنده این است که محتوا آن صفحه برای کاربران جذاب بوده است و قطعا از سایت شما مجددا بازدید میکنند.
اما اگر مدت زمانی که در سایت شما سپری میکنند کوتاه باشد نشان دهنده مناسب نبودن محتوا سایت شماست!
برای شروع کار در ابزار گوگل آنالیز در قسمت Content، در بخش Top Landing Pages میتوانید میزان ورودی ها به سایت خود، میزان پرش کاربران و میزان نرخ پرش را مشاهده کنید.
توجه کنید که با این اطلاعات تصمیمات درست اتخاذ کنید. مشکلات سایت خود را پیدا کنید و علت ترک کاربران را جویا شوید.
باید تمام تلاش خود را بکنید تا بازدیدکنندگان تشویق شوند که از صفحات بیشتر سایت شما بازدید کنند. بین مقالات ارتباط ایجاد کنید با این کار شانس سایت شما برای بازدید بیشتر صفحات افزایش مییابد.
عوامل موثر در نرخ پرش سایت
۱-محتوای مناسب سایت
اگر محتوای سایت شما خوب و با کیفیت باشد کاربر به خواندن ان جذب میشود و از آن لذت میبرد به این ترتیب مدت زمان طولانی تری را در سایت شما سپری می کند.
بنابراین نرخ پرش سایت شما کاهش مییابد. تا به حال سایتهایی را دیده اید که اطلاعات انبوهی در اختیار شما قرار می دهند که از نظر محتوا مناسب نیستند و شما انتظار ورود به سایت جدیدی را نداشته اید و یا بدنبال مطلب دیگری بوده اید که به این سایتها راهنمایی شده اید مسلما خیلی سریع این سایتها را ترک می کنید. بنابراین نگذارید چنین اتفاقی برای کاربران سایت خودتان بیوفتد.
۲-سرعت بارگذاری سایت
اگر مدت بارگذاری طولانی شود و کاربر مدت ها منتظر بالا آمدن سایت شما شود ممکن است از دیدن سایت شما صرف نظر کند و سایت شما را ترک نماید .
۳-لینک های داخلی سایت
کاربری که وارد سایت شما میشود ممکن است به مطلبی برخود کند که اطلاعاتی از آن نداشته باشد، بنابراین شما باید لینکهای داخلی صفحات را به صورت مناسب انتخاب کنید.
به این ترتیب کاربر تشویق میشود مطالب جدید را بخواند و بیشتر در سایت شما بماند و این نرخ پرش را کاهش میدهد.
۴-کاربری آسان سایت
دسترسی راحت به انواع اطلاعات برای کابر بسیار مهم است. اگر کاربر بعد از ورود به سایت شما نتواند به راحتی به مطلب مورد نظرش برسد سریع از سایت شما خارج میشود.
۵-ظاهر سایت
تنها داشتن محتوای باکیفیت و مناسب موجب جذب کاربر نمیشود. باید در طراحی و گرافیک سایت خود نیز دقت کنید.
اگر ظاهر سایتتان چندان مناسب نباشد، کاربر بعد از ورود به سایت شما هرچند محتوای مناسبی داشته باشید اما به خاطر ظاهر نامناسب سایت شما را ترک میکند و نرخ پرش سایت شما افزایش مییابد.
۶-ریسپانسیو بودن سایت(واکنش گرا)
امروزه کاربران زیادی هستند که از طریق تلفن همراه خود وارد سایتها میشوند. اگر سایتی برای انواع صفحه نمایش به خوبی نشان داده نشود کاربرآن سایت را ترک میکند.بنابراین به ریسپانسیو بودن سایت خود توجه داشته باشید.
۷-به میزان تبلیغات سایت خود توجه کنید
کاربران از تبلیغ زیاد و نادرست فراری هستند و اگر شما در سایت خود تبلیغات زیاد و نامناسب داشته باشید موجب خروج سریع کاربر از سایت شما میشود و نرخ پرش سایت را بالا می برد.
۸-لینک مستقیم به سایت
از لینکهایی استفاده کنید که همراه با یک پیام مشوق هستند مانند“پیشنهاد میکنیم از این مطلب بازدید کنید” یا“برای حمایت از ما از سایت زیر دیدن کنید”
افرادی که از این طریق به سایت شما وارد میشوند به دنبال مطلب خاصی نیستند و انتظار زیادی از محتوای شما نخواهد داشت. از این افراد نباید این افراد انتظار ضریب بازگشت مناسبی داشته باشید.
۹-کاربران ثابت سایت
در بین تمام بازدیدکنندگان سایت شما کاربران و مشتریان همیشگی را دارد که مطالب سایت شما را پیگیری میکنند و شما از آنها انتظار بازدید از صفحات دیگر سایت را دارید.
اما به علت به روز نبودن مطالب شما کاربران از سایت شما بازدید نمیکنند. باید برای مشتریان و کاربران همیشگی سایت خود مطالب جذاب و به روز داشته باشید.
نتیجه گیری:
اطلاع از میزان Bounce Rate تا حد زیادی برای بهبود سایت شما مفید خواهد بود. بالا بودن نرخ پرش بیانگر ضعف شما در نحوه ارائه مطالب سایتتان است.
باتوجه به اطلاعات و آمار به دست آمده و بااستفاده از روشهای گفته شده طبق علاقه مندی کاربران، تلاش کنید کاربران را به سایت خود جذب کنید و این کاربران را به کاربران همیشگی سایت خود تبدیل کنید.
کاربرانی که هرچند وقت یکبار از سایت شما بازدید میکنند و مطالب به روز شما را مطالعه میکنند. این یک فاکتور مهم برای سنجش موفقیت سایت شما محسوب میشوند.